Slávistické posvícení v Sudislavi

Zelená košile je Jirka Hottmar, ten má myslivnu

pod palcem, ostatní znáte.

 

 

 

 

I Pepa Diblík, náš náš mladý člen, nikoli už věkem, ale délkou členství přijel, což by mohlo signalizovat, že půjde o něco mimořádného, neboť Pepu tak často nevidíme. Ale nešlo.

Už od roku 1991, vždy v čase Havelského posvícení, pozveme své blízké a posedíme při dobré krmi. I tanečky bývaly, ale to je už dlouho.

Letos jsme se uchýlili do klubovny Mysliveckého sdružení Orlík Svatý Jiří, která se ovšem nachází na okraji Sudislavi nad Orlicí. Mimochodem v místě, odkud je prý za příznivých rozptylových podmínek možno spatřit třeba Vysočinu, nebo Opatovickou elektrárnu. Kdo by to řekl, my jsme viděli jen kus pole po kukuřici. Spíše by si člověk myslel, že v Sudislavi mají solný důl. Tou tady zřejmě nešetří ani trochu. Jinak ale byla ta svíčková ze srnčího s houskovým knedlíkem, dobrá. Pivo z Velkých Popovic bylo pitelné, taktéž fernet ostrý i zamlžený. Podávalo se třicet pět večeří, z čehož si bystrý čtenář lehce dovodí, že tolik nás bylo. Objednávka sice zněla na skoro padesát večeří ale někteří vtipně počkali až do soboty a pak se začali odhlašovat, někteří ani to ne.

Nálada byla taková umírněná, společná zábava se celkem žádná nekonala, i když na členské schůzi někdo sliboval reprodukovanou hudbu. Ale jsme v Čechách, takže zůstalo jen u toho slibu. A tak jsme Sudislav celkem brzy opustili. Doufejme, že tohle posezení nepojímá většina jen jako velmi lacinou večeř. Tu totož platil spolek.

Tady jsou fotky: http://picasaweb.google.cz/josefvondrka/Sudislav2010?feat=directlink

V kategorii Aktuálně

Příspěvek zaslal/a Josef Vondrka on 19.10.2010

Štítky:

Diskuze u toho článku je uzavřena.

Další příspěvky

Další: